Suyun iki yakası; Leros ve Didim

Son 3 yılını, adalarda yaşayan Yunan halkının içine düştüğü krizle eğlenerek geçirdi bu millet.

Haberin Devamı

Yok efendim zaten paraları yokmuş, yok efendim hem paraları yokmuş hem de çalışmıyorlarmış, yok efendim Türkler olmasa toptan batarlarmış. Kısacası, komşunun hali ile eğlenmekte hiç bir beis görmedik. (İlaveten şunu da göremedik; adamlar yüz yıla yakın zamandır, adalarının ve Greek kültürünün algı pazarlamasında destan yazmış, kriz olsa ne gam, yaz gelince dünyanın dört bir yanından turist akıyor.) Derken gün oldu devran döndü, turizm krizi başımızda kabak gibi patladı. (Neyse ki bayram geldi de oteller ve esnaf az biraz nefes alacak.) Peki ne oldu? Şimdi kimsenin turizm pazarlamasını bizden çok daha iyi kıvıran Yunan ile dalga geçecek hali yok. Ağzımızı bıçak açmıyor. 

Suyun iki yakası; Leros ve Didim

Haberin Devamı

Tüm bunlar yaşanırken, geçtiğimiz hafta umut verici bir şey oldu.
1. Didim ve Leros belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. (Didim-Leros arasındaki kardeşlik protokolü resmi anlamda Türk-Yunan devletleri arasında bir ilk)
2. Didim Ticaret Odası, mobil vize ofisi açıyor. Yeterli talep olursa 6 Temmuz’dan itibaren Kos, Kalymnos ve Leros feribot seferleri başlıyor.
Bu ne demek? Bu şu demek; bizden Yunan’a turist gittiği kadar, onlardan da bize gelecek. Tıpkı, Kuşadası – Samos arasında bizden giden geminin oradan dolu geri dönüşü gibi. (hadi inşallah) – Feribot seferleri ile ilgili bilgiye; 0252813 68 13 veya 0535 599 69 00 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz. Bu arada, madem Leros’a feribot seferleri hem Bodrum, hem Didim’den başlıyor; o halde size biraz Leros ipucu verip öyle bitireyim yazımı...

Suyun iki yakası; Leros ve Didim

NEDEN GİDİLİR? Leros; bugüne dek gördüğüm en fotojenik Yunan adalarından biri. Bol bol fotoğraf çekmek, canının istediği yere havlunu atıp denize girmek, şahane yemek, yaşlı mübadil amcalarla sohbet etmek, kahvelerinde frappe içmek için bile gidilir.

Haberin Devamı

Suyun iki yakası; Leros ve Didim

NERELERİ GEZİLİR?
Kale ve Belenis Kulesi: Adayı gezmek isterseniz hayran kalacağınız bir manzara için mutlaka ünlü Castle of Panaghia’ya çıkın, gün batımını izleyin, Artemis Tapınağı kalıntıları, Belenis kulesi, Agio Marina Müzesi görülecek yerler arasında. En güzel plajlar: Dyo Liskaria, Alinda ve Pandeli plajı.

NEREDE NE YENİR?
MYLOS TAVERN: Merkezde, limanın olduğu koyun ucunda efsanevi bir lokanta Mylos. Yorgos ve Stefanos kardeşler ailenin 2. kuşağı; yurt dışında şeflik okuyup dönüp babalarının dükkanında çalışmaya başlamışlar. İsmini yanıbaşındaki yel değirmeninden alan denizin üzerindeki bu lokanta, bugüne dek yediğiniz geleneksel Yunan mutfağının çok çok ötesinde. Telefon:+30 2247 024894
DIMITRIS KARAFLAS TAVERN- EL GRECO – PSAROPOULA / PASTANE: Adanın en ünü pastanesi Paradosiako’ya uğrayıp kurabiye ve tart almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Suyun iki yakası; Leros ve Didim

ALTERNATİF TUR ROTASI: Leros’a bayramda gitmek isterseniz bir diğer seçenek; tadimatolyesi.com ve Kalymna Yaching Club’ın birlikte organize ettiği #gastronomirotası turlarına katılmak. Burada da iki seçenek var. İsterseniz feribot ile gidip otelde kalıyorsunuz; İsterseniz motoryat ile gidip teknede kalıyorsunuz. Ayrıntılı bilgi almak için info@tadimatolyesi.com adresine mail atabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları