Sprintte diskalifiye edilen Danny Van Poppel'in yerine podyuma Giovanni Lonardi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sprintte diskalifiye edilen Danny Van Poppelin yerine podyuma Giovanni Lonardi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 17:42

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris arasındaki 3. etabını Polti Kometa takımının İtalyan sporcusu Giovanni Lonardi kazandı.

Haberin Devamı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun üçüncü gününde koşulan 156 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabını kazanan Polti Kometa Takımı’ndan Giovanni Lonardi, "Finişe ellerim havada girmeyi tercih ederdim" dedi.

Peloton finişe toplu halde girerken son metrelerde Danny Van Poppel’in çizgiyi geçerken faul yaptığı tespit edilince etabın birincisi değişti ve yapılan itiraz sonucu Polti Kometa Takımı’ndan Giovanni Lonardi birinci ilan edildi.

Yarış sonrası basın toplantısında koşuşan Yeşil Mayo Giovanni Lonardi, geç gelen etap birinciliği kararından sonra, "Finişe ellerim havada girmeyi tercih ederdim” diye konuşurken, “Geldiğimizden beri kazanmaya çalışıyoruz. İlk 2 gün iki güzel derece aldıktan sonra bugün bu başarıyı gerçekleştirdik. Kendimi iyi hissediyordum, fakat Danny beni uygunsuz bir şekilde perdeledi, hakemler de bunu onayladılar, daha adil oldu. Önümü kesmeden önce kazanacağımı hissetmiştim. Bugün mükemmel bir takımım vardı. Sonlara doğru diğer takımlardan daha fazlaydık. Finişe 400 metre kala sprint başladı. Ben Van Poppel’in tekerleğine girdim. Daha finişe çok vardı fakat geçeceğimi hissettim. Bacaklarımı çok iyi durumdaydı, fakat soldan beni bloke etti. Bu yarışta ilk amacımız bir etap galibiyetiydi. Kazanmaya ihtiyacım vardı. Mutluyum, ancak finişten kollarım havada geçmeyi tercih ederdim” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!