Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Ekmas'ı son nefeste yendi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Ekması son nefeste yendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 20:42

Bahçeşehir Koleji, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 27. hafta maçında Galatasaray Ekmas'ı 90-89 mağlup etti.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 27. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Ekmas'ı konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf 90-89’luk skorla Bahçeşehir Koleji oldu. Bahçeşehir Koleji mücadeleye Tony Taylor, Muhammed Baygül, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken konuk ekip Galatasaray Ekmas, Dee Bost, İsmet Akpınar, Göksenin Köksal, Sadık Kabaca ve David McCormack beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayıları, orta mesafeli isabeti kaydeden Jerry Boutsiele ile ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Konuk takımın ilk basketi, David McCormak ile geldi. Tyler Cavanaugh’un basketine İsmet Akpınar’ın üçlüğüyle karşılık veren Galatasaray Ekmas, 4-5 öne geçti. Axel Bouteille ile bir sayı daha bulan Bahçeşehir Koleji, üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Göksenin Köksal ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketlerinin ardından sayıyı bulan David McCormack, skoru 8-10’a getirdi. Sadık Kabaca ile orta mesafeli isabeti kaydeden konuk ekip, üstünlüğünü sürdürdü. Üst üste basketler bulan Muhammed Baygül’e cevap veren David McCormack, skoru 13-16’ya getirdi. Basketlerine devam eden Axel Bouteille, Kırmızı Ejderhalar adına farkı bir sayıya indirdi. Muhammed Baygül ve Axel Bouteille ile basketler bularak öne geçen Bahçeşehir Koleji, yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh ile çeyreğin son iki dakikasına 23-19 üstünlükle girdi. Boyalı alanı zorlayan ve basketi bulan Miralem Halilovic’in ardından Dee Bost ile bir sayı daha kaydeden Galatasaray Ekmas, skoru 23-23’e getirdi. Serbest atışlarda hata yapmayan Trey Kell’in ardından basketi bulan Ahmet Safa Yılmaz’a cevap veren Akwasi Yeboah, çeyreğin skorunu belirledi ve Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreği 27-25 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Yayın gerisinden isabeti bulan Klemen Prepelic, ikinci çeyreğin ilk basketini attı ve Galatasaray Ekmas’ı öne geçirdi. Samet Geyik ve David McCormack ile sayılarına devam eden konuk ekip, skoru 27-32’ye getirdi. Tyler Cavanaugh ile çeyreğin ilk basketini bulan Bahçeşehir Koleji, Tony Taylor’ın üçlüğüyle yeniden skoru eşitledi. Jerry Boutsiele ile orta mesafeden isabeti bulan Kırmızı Ejderhalar, 34-32 öne geçti. Klemen Prepelic ile üçlüğü bulan Galatasaray Ekmas’a cevap, boyalı alan çevresinden basketi bulan Tony Taylor’dan geldi. İsmet Akpınar ile bir üçlük isabeti daha bulan konuk ekip, yeniden öne geçti. Sadık Kabaca ve İsmet Akpınar ile basketlerine devam eden Galatasaray Ekmas’a üçlükle cevap veren Tyler Cavanaugh, farkı beş sayıya indirdi ve Galatasaray Ekmas, ilk yarıyı 40-45 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci yarının ilk basketi, yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Boyalı alandan isabeti kaydeden David McCormack, Galatasaray Ekmas adına çeyreğin ilk sayılarını attı. Klemen Prepelic’in üçlüğüne hızlı hücum sayısıyla karşılık veren Axel Bouteille, skoru 47-50’ye getirdi ve Galatasaray Ekmas’a molayı aldırdı. Samet Geyik ile üst üste sayılar bulan konuk ekibe karşılık veren Muhammed Baygül, farkı dört sayıya indirdi. Jerry Boutsiele’in smacıyla skor, 54-56’ya geldi. David McCormack ve Klemen Prepelic’in üst üste basketleriyle farkı 10 sayıya yükselten Galatasaray Ekmas, skoru 54-64’e getirdi. Yayın gerisinden Tyler Cavanaugh ile isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, Ahmet Safa Yılmaz’ın basketiyle farkı beş sayıya indirdi. Dee Bost ve Tony Taylor’ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde İsmet Akpınar ile üçlüğü bulan Galatasaray Ekmas, skoru 61-69’a getirdi. İsmet Akpınar ve Ahmet Safa Yılmaz’ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Miralem Halilovic ile basket faulü bulan Galatasaray Ekmas, 63-75 öne geçti. Egehan Arna’nın basket faulünün ardından son saniyede basketi kaydeden Karahan Efeoğlu, skoru 66-78’e getirdi ve son 10 dakikalık bölüme 12 sayı farkla önde girdi.

Haberin Devamı

Son çeyreğin ilk sayıları, yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh ile ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Arca Tülüoğlu ve Tyler Cavanaugh ile üst üste basketler bulan Kırmızı Ejderhalar, skoru 74-78’e getirdi. Jerry Boutsiele ile orta mesafeli isabeyi kaydeden Bahçeşehir Koleji’ne cevap, Göksenin Köksal’dan geldi. Egehan Arna ile üçlüğü bulan ev sahibi ekip, skoru 79-80’e getirdi. Jerry Boutsiele’in basketine üçlükle cevap veren Galatasaray Ekmas, 81-85’lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Jerry Boutsiele ile bir basket daha kaydeden Bahçeşehir Koleji, serbest atış çizgisinden hata yapmayan Trey Kell ile skoru eşitlemeyi başardı. Maçın son bölümünde gelen karşılıklı serbest atışların ardından Klemen Prepelic ile basketi bulan Galatasaray Ekmas, son 17 saniyeye 88-89 önde girdi. Jerry Boutsiele ile smacı bulan Bahçeşehir Koleji, 7.5 saniye kala 90-89 öne geçti ve mücadeleyi de bu skorla kazandı.

KOÇ GÖRÜŞÜ

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Dejan Radonjic, Galatasaray Ekmas maçı hakkında, "Tüm oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Bizim için çok zor ve önemli bir maçtı. Maç boyunca inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyduk ve oyunun iki tarafında da çok fazla hata yaptık ama sonunda önemli olan kazanmaktı ve bunu başardık. Önümüzdeki haftalarda da istediğimiz sonuçları alabilmek için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!