Ziraat’e rekor sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

Ziraat’e rekor sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 07:00

Ziraat Bankası 742 milyon dolar ve 884 milyon Euro olmak üzere toplamda 1.7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 132 oranında yeniledi.

Haberin Devamı

32 ülkeden 70 bankanın ilgisi ile yenilenen kredi, Türkiye’de bir banka tarafından tek seferde ve toplamda sağlanan en büyük ve en geniş katılımlı, sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi oldu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar şunları söyledi:

‘GÜVENİN GÖSTERGESİ’

OVP ile uyumlu olarak uygulanmakta olan disiplinli para ve maliye politikaları, ekonomimizde atılan kararlı adımlar ile kredibilite artışında yaşanan gelişmeler, ülkemize fon akışını hızlandırmış ve yatırımcı algısını olumlu etkileyerek, dış finansman olanaklarını da artırmıştır. Bu yılki sendikasyon kredisi, ilave coğrafi çeşitlilik ve maliyet avantajı sunuyor. Sendikasyon kredimize 7 yeni ülkeden 21 yeni bankanın katılım sağladığını görüyoruz. Ayrıca geçen yılın aynı dönemine kıyasla sendikasyon kredisi faizlerinde 175 baz puanlık bir gerileme yaşandı. Artan ilgiyi, güçlü finansal yapımıza, kaliteli insan kaynağımıza, uluslararası alanda artan iş hacmimize ve her şeyden önemlisi Türkiye ekonomisi ve Bankamıza olan güvene bağlıyoruz. Bu yıl sendikasyon kredimizin performans kriteri sürdürülebilir tarım finansmanı olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda sendikasyondan elde edeceğimiz kaynaklar ile dış ticaretin finansmanının yanı sıra bankamızın ana misyonu ile uyumlu olarak sürdürülebilir tarımın finansmanını da amaçlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!