Mobil uygulamada yerli hamle

Güncelleme Tarihi:

Mobil uygulamada yerli hamle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 07:00

Yapay zekâ sistemlerine yapılan harcamalar 150 milyar doları aşarken, Türk şirketler de pastadan pay almak için bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren yerli yazılım şirketinin geliştirdiği yapay zekâ destekli mobil uygulama geliştirme platformu sektörde önemli bir ihtiyaca çözüm oluyor. Uzun süredir Ar-Ge çalışmaları yürütttüklerini ve çalışmalara şimdiye kadar 2 milyon doların üzeride kaynak ayırdıklarını dile getiren Atiker Yazılım Genel Müdürü Halil Özhan Sezgin şunları söyledi:

Yapay zekâ destekli mobil uygulama geliştirme platformu Clomosy ile kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaşmayı başardık. Geliştiriciler, Clomosy sayesinde tek bir kod tabanı kullanarak farklı işletim sistemleri için uyumlu mobil uygulamalar oluşturabiliyor. Gençlerimiz bu platformu kullanarak, iş yazılımları, e-ticaret çözümleri, mesajlaşma uygulamaları ve çok kullanıcılı oyunlar gibi pek çok mobil çözümü kolaylıkla üretebilecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!