Günde 278 bin kişinin hayatına dokunuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Günde 278 bin kişinin hayatına dokunuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 07:00

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) 18 Nisan’da gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurulunda Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden TSB Başkanlığına seçildi. Gülen, yaptığı konuşmada, gelecek dönemde sigortalılık oranlarının artırılması, deprem, sürdürülebilirlik ve eğitim konuları üzerine yoğunlaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sektörün ödediği ve üstlendiği tazminatlarla yalnızca 2023 yılında günde 278 bin kişinin hayatına dokunduğunu ve günlük 1.3 milyar TL gibi bir tutarı ekonomiye döndürdüklerini belirten Gülen, “Sektörümüzün 2023 sonu itibarıyla üstlendiği tazminat tutarı 327 milyar TL olarak gerçekleşti. Bunun yanında ülke ekonomisine Gayrisafi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) 24 katı, yaklaşık 536 trilyon TL değerinde teminat sunarak yatırımların yapılmasını ve korunmasını sağlarken, ödediği tazminatlarla bir yandan kişi ve kurumları korurken diğer yandan devletin üstündeki ekonomik yükü alıyor” dedi.

Gülen, sektörün gündeminin yoğun olduğuna da dikkat çekerek, “En başta sektörümüzün uzun yıllardır büyük zarar gördüğü trafik sigortasında sorunların çözümü için serbest tarifeye geçişin yolları için çalışıyoruz. Bunun yanında branş bazında finansal sigortalar, yangın sigortası, sağlık sigortası ve hayat sigortalarının sürdürülebilir bir yapıya kavuşması yönlü çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!