Fahiş bilet fiyatına sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Fahiş bilet fiyatına sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 07:00

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde otobüs biletlerinin fahiş fiyatlı satışlarının önlenmesine yönelik denetimlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çizerken, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilerin tek tek incelenip gerekli idari para cezalarının uygulandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Dokuz günlük bayram tatili süresince 4 bin 810 otobüsün denetlendiğini bildiren Bakan Uraloğlu, Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, “Ayrıca, korsan taşımacılık yapan ve izinli olmayan noktalarda yolcu alan/indiren veya tespit ettiğimiz diğer usulsüzlükler nedeniyle otobüs işletmecilerine 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Vatandaşımızın bu yoğunluk süresince rahat bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için ekiplerimiz görevini icra etmektedir” bilgisini verdi.

Fahiş bilet fiyatına sıkı denetim
Abdulkadir Uraloğlu

Haberin Devamı

8.2 MİLYON KİŞİ OTOBÜSE BİNDİ

Bakan Uraloğlu, “Bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük yoğunluk yaşandı. 5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar 80 bin 195 adet otobüs seferi gerçekleştirilmiş ve bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 adet yolcu taşınmıştır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!