DGS BAŞVURU TARİHİ 2024 | Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ne zaman, başvurular başladı mı? İşte ÖSYM DGS sınav takvimi

Güncelleme Tarihi:

DGS BAŞVURU TARİHİ 2024 | Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ne zaman, başvurular başladı mı İşte ÖSYM DGS sınav takvimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 01:34

DGS sınav ve başvuru tarihi 2024 ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu. ÖSYM tarafından Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) bu yıl haziran ayında gerçekleşecek. DGS başvurularını adaylar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden aday T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile tamamlayacaklar. 2024 DGS sınavı başvuru kılavuzunda sınav ücreti bilgisi yer alacak. Peki, DGS ne zaman, başvurular başladı mı? İşte, 2024 DGS sınav tarihi ve başvurular ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

DGS sınavı ne zaman, sorusu nisan ayının gelmesiyle beraber adayların odaklandığı konulardan oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilecek olan DGS başvuru ve sınav tarihleri yayınlandı. https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından gerçekleşecek olan DGS başvuruları mayıs ayında alınacak. Sınav ise 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Peki, DGS başvurusu ne zaman? İşte, ayrıntılar.

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenleyeceği merkezi sınavın takvimini duyurdu.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav ve başvuru tarihleri belli oldu.

Buna göre Dikey geçiş sınavı 30 Haziran Pazar günü organize edilecek.

DGS 2024 BAŞVURU TARİHLERİ

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Yayınlanan takvime göre DGS 2024 başvuruları 10 Mayıs’ta başlayacak. Başvuru ekranı 10 gün açık kalırken 20 Mayıs’ta sona erecek.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle beraber yukarıda bulunan takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden sınava başvuru yapacak.

Ardından anlaşmalı bankalar veya ÖSYM’nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak.